17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 11. 17. 16:30  -  Gáspár Péter
TOP 100+300 - öt fehérvári székhelyű cég az első 10-ben a megyében
  
 A Gazdaság Házában mutatták be csütörtökön a TOP 100+300 - 2016. Fejér megye gazdasági értéktára című gazdasági magazint. A székesfehérvári székhelyű cégek közül az éves értékesítési nettó árbevétellel alapján az első 10-ben szerepel az Arconic-Köfém, a DENSO Gyártó Magyarország Kft., a Sapa Profiles, a Hanon Systems és a Videoton Holding is.
A Pannon Gazdasági Kollégium keretében Gazdasági Évzáró Konferenciát tartott a Gazdaság Házában a Pannon Lapok Társasága és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvény során bemutatták a Pannon Lapok Társasága kiadásában, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó Igazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Főosztálya és a Fejér Megyei Hírlap együttműködésében készült TOP 100+300 - 2016. Fejér megye gazdasági értéktára című gazdasági magazint is.
A székesfehérvári székhelyű cégek közül az éves értékesítési nettó árbevétel alapján öt cég is szerepel a megyei TOP 10-ben a 2015-ös adatok alapján. Az Arconic-Köfém a 3. helyen áll, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. a negyedik, a Sapa Profiles a nyolcadik, a Hanon Systems a kilencedik, a Videoton Holding pedig a tizedik.
Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgatója a rendezvényen elmondta, hogy három évvel ezelőtt hagyományt kívántak építeni a kiadvánnyal. „A TOP 100+100 után lett TOP 100+200, idén pedig TOP100 + 300 és nem azért, mert úgy gondoljuk, hogy minél több, annál jobb, hanem azért, mert Fejér megye gazdasága indokolja ezt.” – hangúlyozta Elekes András.
Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója a kiadvány kapcsán kiemelte, hogy Fejér megyében annyi a jó példa, hogy nehéz válogatni közülük. „Fejér megye a Közép-Dunántúli Régió GDP-jének 70%-át adja, ezzel rögtön a főváros után következik gazdasági erő szempontjából. Nem csoda, hogy a kezdeti TOP 100 + 100-ból mára TOP 100+ 300 lett.” – emelte ki az ügyvezető igazgató, aki szerint a kiadvány célja a teljesítmény elismerése, de fontos cél volt a megye gazdasági szereplői közötti információcsere is.
Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a gazdasági évzárón kiemelte, nem szokványos kiadványról van szó a TOP 100+ 300 esetében. „Bár számok vannak benne, összehasonlítások, grafikonok, stratégiák, de ennél azért lényegesen több. Számokról van szó, de tudni kell, hogy a számok mögött mindenhol emberek, családok, közösségek és a hozzájuk kapcsolható teljesítmények, rengeteg munka és siker van. Sok új név is van, amit már most érdemes megjegyezni.” – jegyezte meg.