6 oC(koponyeg.hu)
pára, 11.16 km/hNyugati szél (aktuális)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 11. 22. 09:51  -  www.szekesfehervar.hu
Negyedmilliárdos beruházással új gépsor a Cerbonánál
  
 250 millió forintos beruházásból bővítette termelését Székesfehérváron a Cerbona-termékeket gyártó Naponta Kft. A cég a negyedmilliárd forint feléből új gyártósort állított üzembe, amelyen a Cerbona puffasztott gabonaszeletei készülnek. A Naponta nemcsak üzletileg zár sikeres évet, hiszen az idén bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije.
A fejlesztés részeként a társaság eddig két helyen folyó gyártását egy helyre összpontosították, átalakították és modernizálták a megmaradó csarnokukat. Mészáros Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Naponta Kft. 2014-ben lépett be a puffasztott gabonaszeletek a piacára, ahol mostanra már a második legnagyobb márkának számít a Cerbona. Kezdetben bérgyártásban készültek a gabonaszeletei, de a termék népszerűsége láttán az önálló előállításhoz szükséges beruházásról döntöttek. A csarnokátalakítást is magában foglaló fejlesztés elkészült, és a társaság már a saját gépsorán készíti a Cerbona puffasztott gabonaszeleteket.
 
A társaság 10 százalékos növekedéssel már 3 millárd forintot meghaladó forgalmat ért el 2015-ben, amelyből az export közel 20 százalékot tett ki. Termékeit szállítja Romániába, Görögországba, Bulgáriába, Szerbiába, Lengyelországba, sőt még Svédországba és az ázsiai térségbe is. 2016-ban további 8 százalékos árbevétel-növekedést vár a 130 főt foglalkoztató Naponta Kft. A Cerbona piacvezető a márkás müzliszeletek és müzlik között Magyarországon. A cég az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, míg a müzlik értékesítése csaknem tíz százalékkal emelkedett.
 
A Naponta nemcsak üzletileg zár sikeres évet, hiszen az idén bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. Az elismerést nemrégiben vehette át a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő gyártó cég a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Párizsban tartott SIAL-on. A Cerbona új terméke ezzel bekerült ebbe a világelitbe, így viselheti a SIAL Innovation Selection 2016 emblémát.