5 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 11. 23. 12:05  -  www.szekesfehervar.hu
Jövő héten hétfőn az ARÉV Sportcsarnokban lesz az Alba Regia Felsőoktatási Expo
  
Az Alba Regia Felsőoktatási Expo elsődleges célja, hogy Fehérváron és a város térségében élő középiskolai diákok figyelmét felhívja a helyi duális képzések kínálatára. 2017 szeptemberében 9 alapszakon és 1 mesterszakon indul duális formában képzés a székesfehérvári felsőoktatási intézményekben. A Budapesti Corvinus Egyetem, a Kodolányi János Főiskola és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara közel 50 céggel szerződött le a duális képzések szakmai gyakorlati helyeinek létrehozására, így a városban jövő ősztől 215 duális hely várja a hallgatókat. Az Alba Regia Felsőoktatási Expo 2016. november 28-án 10.00-18.00 között az Alba Regia Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz u. 19.) lesz.

A duális képzésről:

A diákok a duális képzési formában a felsőoktatási tanulmányok ideje alatt egyidejűleg lesznek az egyetem nappali tagozatos hallgatói, és a gyakorlati oktatás nyújtó vállalat hallgatói munkaszerződés keretében foglalkoztatott gyakornokai. Naprakész szakmai gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett, a legújabb technológiákat ismerhetik meg az adott cégnél, s a képzés teljes időtartamára (az állami ösztöndíj rendszer juttatásai mellett) hallgatói díjazásban részesülnek. A tanulás mellett pénzt keresnek, önfenntartóvá válhatnak már egyetemi éveik alatt.
Székesfehérvár városa az ország egyik legfejlettebb gazdasági központja, ezt jól mutatja, hogy a cégek az egyetemekkel közösen 215 hallgatónak (a felsőoktatási tanulmányait 2017. szeptemberében megkezdő) biztosítanak lehetőséget ebben a képzési formában. A Felsőoktatási Expon a székesfehérvári felsőoktatási intézmények és vállalati partnereik mutatkoznak be kiállítóhelyeikkel, így a diákok és szüleik első kézből szerezhetnek információkat az állami felsőoktatási felvételi eljárásról, a céges felvételiről, a közös elképzelésekről, technológiákról, újdonságokról.