5 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 11. 27. 09:37  -  www.szekesfehervar.hu
Fehérvári az ország legjobb csokigolyója
  
A Cornexi csokigolyó 21 kakaós- és csokoládés gabonagolyó közül bizonyult a legjobbnak a Nébih Szupermenta terméktesztjén - írja az origo.hu. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakértői a gyerekek körében is népszerű reggeli termékekben sok egyéb mellett (állag, forma, roppanósság) a tápanyagok és édesítőszerek mennyiségét is vizsgálták. A második-harmadik-negyedik helyen végzett áruházlánci sajátmárkás termékeket is a fehérvári Cornexi gyártja.
A Nébih minősítést a Szupermenta terméktesztek első három helyezettje kaphatja meg, a minősítéssel járó emblémát egy évig lehet használni a termék csomagolásán. A gyártóknak erre az időtartamra azt is vállalniuk kell, hogy nem változtatnak az összetevőkön. Az embléma garantálja, hogy a Cornexi nyertes csokigolyóinak minősége változatlanul magas szintű marad. A csokis finomság kedvelői tehát biztosak lehetnek benne, hogy színvonalas termék kerül a család asztalára.
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2014 novemberében indította el a Szupermenta terméktesztet. Ennek lényege, hogy nem csak élelmiszerbiztonsági, hanem minőségi vizsgálatokat is végeznek. Az elmúlt egy évben tizenöt termékcsoportot, több mint ötszáz terméket vizsgáltak, emellett több mint tízezer laboratóriumi mérést is végeztek. Minden teszt egyben hatósági vizsgálat is, így problémás termékek esetén azonnali intézkedésekre is lehetőség nyílik.