5 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 12. 02. 12:03  -  www.szekesfehervar.hu
A Cerbona gyártója kapta a Sikeres vállalkozásokért díjat
  
A Cerbona termékeket gyártó fehérvári Naponta Kft. kapta „A díj a sikeres vállalkozásokért” elismerést kis- és középvállalati kategóriában. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági adta át pénteken a cég ügyvezető igazgatójának, Mészáros Tamásnak. A díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket.

A hónap kis és középvállalkozása címet elnyerő társaság 2011 óta foglalkozik a Cerbona müzliszeletek, müzlik, gabonapelyhek, zabtermékek, valamint tészták gyártásával forgalmazásával. A székesfehérvári gyárában készülő Cerbona-termékek közül több termék is piacvezető Magyarországon. A 130 főt foglalkoztató cég az idén 250 millió forintos beruházásból bővítette termelését, új gyártósort állított üzembe, amelyen a puffasztott gabonaszeletei készülnek. A társaság nettó árbevétele 2016-ban várhatóan 3,4 milliárd lesz, ami növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A forgalom csaknem 20 százaléka az exportból származik, legfontosabb célországa Románia, Görögország, Litvánia és Észtország. A magyar beszállítói arány 60 százalékos.

A cég megváltozott munkaképességű embereket is alkalmaz például csomagoló, adminisztrátor, műszaki adminisztrátor munkakörökben. A cégtől nem idegen a rugalmas foglalkoztatási formák alkalmazása, mint például a munkaidő-keret, kötetlen munkarend és távmunka. A társaság a Szent István Egyetemmel tervez együttműködési megállapodást. Ennek fókuszában a termékfejlesztés áll, például a termékeik glikémiás indexre gyakorolt hatásának vizsgálata. Társadalmi szerepvállalás keretében civil szervezeteket, köztük a Magyar Élelmiszerbankot, Magyar Máltai Szeretetszolgálatot is támogatja a Naponta Kft.


Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Gazdasági hírek