5 oC(koponyeg.hu)
közepesen felhős, 24.12 km/hÉ/ÉNY-i szél (aktuális)
2017. Március 26. Emánuel, Emánuéla, Larissza, Árpád

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 12. 15. 19:23  -  www.szekesfehervar.hu, fotó: Simon Erika
Karikó Zsolt vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat
  
 A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. 
A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat minden évben olyan személy veheti át, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A díj átadása előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester a város nevében megköszönte a fehérvári cégeknek, hogy a városnak munkahelyeket biztosítanak és a beruházásokkal egyre több családnak adják meg a lehetőséget arra, hogy az egzisztenciális biztonságukról gondoskodni tudjanak Székesfehérváron. Köszönetet mondott a befizetett iparűzési adóért is, amely lehetővé teszi, hogy magánszemélynek Fehérváron helyi adót nem kell fizetnie és egyben segíti a város fejlődését is. 
Köszöntötte a résztvevőket Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki megköszönte a cégek képviselőinek, hogy Székesfehérváron és környékén sok embernek adnak munkát, vállalkozásaik fejlődnek és a helyi adón keresztül segítik azt, hogy a közösségi élet virágzó legyen többek között a sport és a kultúra területén is. Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt a kis és középvállalkozások fontosságáról is, kiemelve, hogy országos szinten már 6000 ilyen vállalkozás van Magyarországon. A magyarországi cégek számára fontos lehetőségnek nevezte a határon túli gazdasági vállalkozások beintegrálása a magyar gazdaságba és a visegrádi országok gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzését is. Vargha Tamás arról is beszélt, hogy korszakváltás előtt állunk politikai és gazdasági szempontból egyaránt, a digitális világ az ajtónkon kopogtat. Székesfehérvár gazdasági elsőségének megőrzése és további fejlődése óriási, közös kihívást jelentő feladatok elé állítanak mindenkit.
A köszöntőket követően adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. A Ford Hungária Kft. néven alapított cég 2000-től Halla Visteon Hungary Kft., majd jelenleg Hanon Systems Hungary Kft. néven működik. Székesfehérvár polgármestere ugyancsak köszöntötte az ünnepség vendéglátását biztosító Diófa étterem tulajdonosait, Madlerné Kiss Ágnest és fiát, Madler Lászlót abból az alkalomból, hogy a vendéglő az idei „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen elnyerte „Az év legvirágosabb étterme” elismerést.
Karikó Zsolt 1992 augusztusában csatlakozott az akkori Ford Hungária Kft. csapatához a székesfehérvári üzemben, azóta meghatározó szerepet tölt be nemcsak a cég, hanem a város gazdasági életében is. A Halla Visteon Hungary Kft., majd a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként elkötelezett a cég folyamatos fejlődése és piaci szerepe megőrzése mellett. Lelkiismeretesen odafigyel a dolgozói kollektívára és arra, hogy a vállalat fehérvári tevékenyége mellett a helyi közösség, főként a fiatalok környezettudatos nevelése terén is aktív szerepet vállal. 2016 áprilisa óta a cég európai felelős vezetőjeként már nemcsak a hazai, hanem a portugál kompresszorgyártás irányítását is ő látja el. Karikó Zsolt úgy fogalmazott, nem tősgyökeres fehérváriként nagyon értékes elismerésként tekint a díjra, és igyekszik azt megszolgálni a következő években is.