6 oC(koponyeg.hu)
pára, 11.16 km/hNyugati szél (aktuális)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera
 
  Gazdaság  -  2016. 12. 16. 07:26  -  www.szekesfehervar.hu
Fehérváron is megnyitott a MagNet Magyar Közösségi Bank
  
Megnyitott Fehérváron is a MagNet Magyar Közösségi Bank új irodája a Kossuth utcában. A pénzintézet új közösségi terében lehetőség van munkaállomás és tárgyaló bérlésére, de szkennelni, fénymásolni és nyomtatni is lehet, de, ami a legfontosabb, hogy ezekhez a szolgáltatásokhoz családias körülményeket biztosítanak. A bank több mint húsz éve működik nyereségesen teljesen magyar tulajdonban lévő pénzintézetként.
Pozsonyi Gábor, vezérigazgató helyettes a megnyitón elmondta, hogy a bank szolgáltatásai a városban, sőt az országban is egyedülállónak számítanak. Azok számára jött létre az új közösségi tér, akik banki ügyintézéseiken kívül a munkával kapcsolatos teendőiket egy jó hangulatú közösségben szeretnék elvégezni. A pénzintézet tavaly ötödik alkalommal nyerte el az Év társadalmilag felelős bankja kitüntetést.
Fehérváron újdonságnak számít a közösségi irodával egybekötött bank koncepciója - mondta Róth Péter a város alpolgármestere a megnyitón. Itt az ügyfelek döntik el, hogy a bank nyereségének 10%-ból mely civil szervezeteket támogassa a pénzintézet, valamint azt is eldöntheti az ügyfél, hogy pl. 0 és 1000 forint között mennyit fizessen számlavezetéséért. A bank és közösségi tér célja az átláthatóságra épülő társadalmi szerepvállalás és a pénzügyi tudatosságra nevelés.