6 oC(koponyeg.hu)
pára, 11.16 km/hNyugati szél (aktuális)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera
 
  Kultúra  -  2017. 02. 15. 10:29  -  www.szekesfehervar.hu
Kecsketáncoltatás, ósdi állatosdi a Kákics zenekar farsangi mulatságán
  
 Közeledik farsang farka, amikor egyre nagyobb mulatságok vannak. Ez remélhetőleg így lesz a Kákics zenekar szombati csángó táncházában is, amely 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban. Lesznek farsangi játékok, köztük kecsketáncoltatás moldvai módra, de lehetséges, hogy medvét is ugráltatnak, ahogy a gyimesi csángók szokták.
Farsangi mulatságba invitálja régi és új táncházas tagjait a Kákics együttes február 18-án, szombaton. A program 17.00 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban, ahol először hagyományosan Gáncs Kata és Gula Miklós tanítja a gyerekeket. Lesznek farsangi játékok, köztük kecsketáncoltatás moldvai módra, de lehetséges, hogy medvét is ugráltatnak, ahogy a gyimesi csángók szokták. Nagy a valószínűsége, hogy az ósdi állatosdi sem marad el.
 
18.00 órától kezdődik a felnőttek táncháza, ahol a furulyás Feraru Krisztián lesz a vendégzenész. A Borica táncra várhatóan megérkeznek a kukák is, hogy mókázzanak egyet, de rémes álarcaiktól nem kell megijednie senkinek. A büfében szokásosan lesz zsíros kenyér, amely mellé ezúttal farsangi fánk is dukál.