6 oC(koponyeg.hu)
pára, 11.16 km/hNyugati szél (aktuális)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera
 
  Kultúra  -  2017. 03. 14. 11:34  -  www.szekesfehervar.hu
Játszani jó - bábos szakmai találkozó Fehérváron
  
 A Fonódás Kulturális Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 2017. március 17-én, pénteken 9 órától rendezi meg az Aranykulcsocska, avagy a bábu életre kel című szakmai napját. A szervezők kiemelten várják a 6-14 éves korú gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat, akik működő bábcsoportot vezetnek.
A szakmai nap folytatása a 2016 tavaszán elkezdett munkának, s egyben módszertani előkészítése a Gyermekbábosok XXIV. Országos Fesztiváljának megyei válogatójának is. A bevezető előadás a meseválasztás szempontjairól szól, ezt gyakorlatorientált foglalkozások követik, ahol a báb- és háttérkészítés mellett a választott meséhez kapcsolódó rejtvényes feladatok készítése közben a felnőttek játékosan ismerkedhetnek meg a történet szereplőivel és dolgozhatják fel a cselekmény eseményeit.
 
A program folytatásaként 2017. május 17-én 14.30 órától rendezik meg a Gyerekbábosok XXIV. Országos Fesztiváljának Fejér megyei válogatóját, ahol 6-14 éves korú gyerekek részvételével működő bábcsoportok – iskolai, egyesületi csoportok, művészeti intézmények növendékei – mutathatják meg tehetségüket a nagyközönség és a szakmai zsűri előtt. A legjobban szereplő csoportokat a zsűri továbbjuttatja a fesztivál egri döntőjébe.