17 oC / 6 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 24. Gábor, Karina

Gazdaság
   Webkamera

Városfejlesztés  -  2017. 03. 23. 15:00
Déli összekötő út - kezdődik az előkészítés
A közlekedés ma egyike a székesfehérváriakat leginkább foglalkoztató kérdéseknek, a Déli összekötő út megvalósítása pedig az egyik legjelentősebb tervezett útberuházás az elkövetkező időszakban, amely az Alsóvárosban élőket közvetlenül is érinti. Év elején már tartottak lakossági fórumot a tervezett nyomvonalról, hiszen a városfejlesztési tervekben évtizedek óta szerepel a városrészek közötti összeköttetést biztosító szakasz, amelyet most uniós forrásból valósíthat meg Székesfehérvár.
Városfejlesztés  -  2017. 03. 10. 08:03
Több mint 50 stand lesz a Fehérvári Utazás Kiállításon
 Március 18-én és március 19-én újra várja az érdeklődőket a Fehérvári Utazás Kiállítás a Hiemer-házban,ahol több mint 50 kiállítóval találkozhatunk az ország minden részéből. A rendezvényen utazási kedvezményekkel, ingyenes vásári tombolával, játszóházzal, arcfestéssel és állatsimogatóval várják a családokat szombaton és vasárnap 10 órától 17 óráig.
Városfejlesztés  -  2017. 03. 09. 18:17
Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában
 Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg. 
Városfejlesztés  -  2017. 02. 28. 09:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Elkezdődött a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása
 Az Önkormányzat a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzat-felújítása mellett döntött. Az Intézményen több ütemben történt már homlokzat felújítás, azonban a belső homlokzat felújítása ez idáig nem történt meg. A keddi munkaterület-átadással megkezdődhet a felújítás és nyílászárócsere a belső homlokzaton. A bruttó 113 millió forintból megvalósuló beruházást teljes egészében a város finanszírozza.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 27. 20:11
Út és járdafelújítások százmilliós nagyságrendben a 4-es számú válaszókerületben
Olyan sokan jöttek el hétfőn este a Vasvári Pál Gimnáziumban tartott lakossági fórumra, hogy egy osztályterem is kicsinek bizonyult és a tornatermben fértek csak el a résztvevők. Régi kérése a Horvát István lakótelepen élőknek a belső úthálózat rendbetétele és a parkolók számának növelése, amit tartalmaz az idei költségvetés, de a Salétrom utcai sétány felújításának befejezését és a Deák Ferenc utca négyemeletesei közötti burkolatfelújítás költsége is szerepel az idei büdzsében.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 24. 08:11
Biciklibarát irodaházak - országos listán a fehérvári Panorama Offices
 A kerékpárral közlekedő dolgozók számára ma már egyre több irodaház nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat, melyek megkönnyítik a kétkerekűvel való munkába járást. Magyarország legbiciklibarátabb irodaházainak listáján már egy fehérvári épület, a Panorama Offices is szerepel, ahol lehetőség van a kerékpárok tárolására.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 22. 18:48
Nagyfelújítás kezdődik két ütemben a Szivárvány Óvodában
A Szivárvány Óvodába járó gyermekek mindennapjai válnak komfortosabbá azokkal a tervezett fejlesztésekkel, amelyekről ma egyeztetett Székesfehérvár polgármestere az óvodaigazgatóval. A Zombori úton működő intézményben idén 45 millió forintos felújítás indul, a jövő évben tervezett beruházással pedig megoldódik a legnagyobb gondot jelentő csapadékvíz-elvezetés is az óvodában.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 15. 15:18 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Béremelés, közfoglalkoztatottak felvétele és 1.5 milliárdos fejlesztés a Városgondnokság üzleti tervében
A Város- gondnokság idei üzleti terve közel hatszáz dolgozó tíz százalékos béremelését is tartalmazza. Csak az utak és járdák esetében 67 munkaterületen lesz fejlesztése a Városgondnokságnak 660 millió forintból. Kiemelkedik a strand fejlesztésére szánt 400 millió forint, de jelentős tétel, százmillió forint lesz a Béla Úti Temető fejlesztése és új parcellák kialakítása is.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 14. 18:41
Elindult az Alba Aréna engedélyeztetési eljárása
A január 31-i elektronikus feltöltéssel megindult az Alba Aréna terveinek engedélyez- tetési eljárása. Ütemezetten haladnak a székesfehérvári multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok előkészületei. 2019. őszére megnyithatja kapuit az építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum.
Városfejlesztés  -  2017. 02. 09. 17:39
Minden ágazatban fejlődés várható 2017-ben
Szociális és egészségügyi feladatokra a tervezet alapján 2,9 milliárd forintot fordítana Székesfehérvár. A kulturális ágazat 2,6 milliárd forintot használhat fel. Továbbra is támogatva a sportéletet, ezekre a feladatokra 0,9 milliárd forintot terveznek költeni. A városüzemeltetés feladatai 6,7 milliárd forintból valósulnak meg. Továbbá – amennyiben a Közgyűlés pénteken megszavazza a város idei költségvetését – 2017-ben 375 ezer forint városfejlesztési forrás jut minden fehérvári lakosra.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Gazdasági hírek