7 oC / -1 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2017. Február 25. Géza, Cézár, Vanda

Gazdaság
   Webkamera

Kultúra  -  2017. 02. 24. 11:06
Olvasójeggyel ingyen látogatható A Döntés kiállítás
 A Vörösmarty Mihály Könyvtár érvényes olvasójegyeivel ingyenesen lehet megnézni A Döntés című kiállítást a Csók István Képtárban. A tárlathoz tartozó következő esti beszélgetést jövő kedden rendezik Fény és árnyék címmel, Takaró Károly nyugalmazott tábori püspök, Molnár János festőművész és Tóth Norbert kurátor részvételével.
Kultúra  -  2017. 02. 24. 08:37
Gyermekszínjátszó Találkozóra várják a jelentkezőket
 A XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermek- színjátszó Találkozóra várják az általános iskolás csoportok jelentkezését március 1-jéig. A fesztiválra műfaji és tematikai megkötés nélkül lehet előadásokat nevezni, a Fejér megyei bemutatót április 7-én tartják. Az alsó tagozatosoktól 15, a felsősöktől 25 perces műsorokat várnak.
Kultúra  -  2017. 02. 24. 07:57
Kiállítás nyílik a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud pályamunkáiból
 Február 25-én szombaton a XXIV. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? pályamunkáiból rendezett kiállítás megnyitójára és díjkiosztójára kerül sor A Szabadművelődés Házában. A 10 órakor kezdődő eseményen a tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi nyitja meg, a zsűri tagjai Baboth Dóra és Schrenk Rita Anna lesznek.
Kultúra  -  2017. 02. 23. 11:19
Egy szem gyümölcs - jótékonysági előadás a zeneiskolában
  A Hínár Henrik csodafurulyája című bábjátékra várják a nézőket március 4-én délelőtt a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Nagytermébe, ahova a belépő egy szem gyümölcs. A Zenede Bábszínház jótékonysági előadásának „bevételét” a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói kapják meg. Minden érdeklődőt és támogatót várnak a szervezők.
Kultúra  -  2017. 02. 23. 07:48
Február 28-ig lehet jelentkezni a Diáknapokra
  A 2017-es Fejér Megyei Diáknapok kulturális rendezvényen hét színpadi és négy egyéb kategóriában mutatkozhatnak be a fiatalok március 31. és április 2. között. Nevezni február 28-ig lehet, az önkéntesek csapatába február 17-ig, péntekig várják a jelentkezőket. A produkciókat idén is neves szakemberek, művészek értékelik.
Kultúra  -  2017. 02. 22. 13:21
Esti beszélgetések A Döntés kiállításon
 Fény és árnyék” címmel rendezik a következő, a Csók István Képtárban látható A Döntés című kiállításhoz kapcsolódó esti beszélgetést. A február 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgetés vendége ezúttal Takaró Károly nyugalmazott tábori püspök, Molnár János festőművész és Tóth Norbert kurátor lesz.
Kultúra  -  2017. 02. 22. 11:14
Éneklő Ifjúság Székesfehérváron - március 14-ig lehet jelentkezni
A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket rendez Fejér megyei általános és középiskolai tanulók részére. A versenyre 2017. március 14-ig lehet jelentkezni a www.fejermmk.hu weboldalon található jelentkezési lap elküldésével.
Kultúra  -  2017. 02. 22. 10:30
Emlékfallal és bibliográfiával tiszteleg a könyvtár Siklósi Gyula régészprofesszor előtt
Összeállították dr. Siklósi Gyula régészprofesszor bibliográfiáját, és kiállítást hoztak létre az általa írt könyvekből a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. A Vörösmarty Mihály Könyvtárban több mint hatvan olyan kötet található, melyeket ő írt, vagy melyeknek társszerzője volt. Az intézmény a náluk állományban lévő valamennyi könyvet összegyűjtötte, ugyanúgy, mint azokat az írásokat is, melyek az ő munkásságárról jelentek meg.
Kultúra  -  2017. 02. 22. 08:53
Emléktáblákat állítanak a Gulag áldozatai előtt tisztelegve Fehérváron
Emléktáblákat állítanak a Szovjetunióba elhurcolt politikai foglyok és áldozatok előtt tisztelegve két olyan fehérvári épületen, melyek a második világháború idején hadifogolytáborként működtek. A domborművek a Nagysándor József Laktanya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház falára kerülnek ki, avatásuk február 24-én, pénteken délután lesz.
Kultúra  -  2017. 02. 22. 07:54
Beszélgetés Török Mátéval jövő hétfőn a Királykút Emlékházban
Jövő hétfőn este újabb kulturális programra várják az érdeklődőket a Királykút Emlékházban. A 18.00 órakor kezdődő rendezvényen Török Máté, a Misztrál Együttes tagja lesz a Királykút Emlékház vendége. A beszélgetést az est házigazdája, Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész vezeti, melyre várnak minden érdeklődőt.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Gazdasági hírek