7 oC / -1 oC(koponyeg.hu)
erősen felhős (várható)
2017. Február 25. Géza, Cézár, Vanda

Gazdaság
   Webkamera

Közélet  -  2017. 02. 24. 17:32
Fogadalom az embertelenség ellen - Gulag emléktáblákat avattak
 Pénteken a Nagysándor József Laktanya és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épületeinek falán avattak emléktáblát az 1945-ben Székesfehérvárról Szovjetunióba hurcoltak emlékére. Mindkét tábort 1945 márciusában hozta létre a Vörös Hadsereg és mindegyikben elképesztő túlzsúfoltság volt: mintegy 40-40 000 emberrel.
Közélet  -  2017. 02. 24. 09:21
Közgyűlés - a város is támogatja a Katolikus Karitász fehérvári regionális raktárbázisának megvalósulását
Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete, ugyanis a költségvetés elfogadása után több, határidőhöz kötött törvényi kötelezettsége is van a testületnek. A képviselők határoztak arról is, hogy 16.3 millió forinttal támogatják a Katolikus Karitász humanitárius tevékenységét. A segélyszervezet országosan három logisztikai központot hoz létre, köztük az egyiket Székesfehérváron az Alba Ipari Zónában.
Közélet  -  2017. 02. 23. 19:20 - A cikk VIDEÓT tartalmaz
Leszakadt egy mennyezetdarab a Munkácsyban
A Munkácsy Mihály Általános Iskola egyik tantermében csütörtökön leszakadt a mennyezet egy része. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A sajnálatos eset kapcsán Székesfehérvár polgármestere az intézményfelújítások fontosságára hívja fel a figyelmet. Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett videójában kiemeli: évtizedes lemaradásokat kell behoznia a városnak, amely idén is milliárdos nagyságrendű saját forrást biztosít az iskolák, óvodák, bölcsődék felújítására.
Közélet  -  2017. 02. 23. 19:12
Ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület
A Városháza Dísztermében tartotta soros ülését a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület dr. Cser-Palkovics András polgármester, az egyesület elnöke és Égi Tamás alpolgármester részvételével. A tagok tájékoztatót hallgattak meg a város 2017. évi költségvetéséről és a fejlesztésekről. Az ülést követően a résztvevők átsétáltak a Csók István Képtárba, A DÖNTÉS című kiállításra.
Közélet  -  2017. 02. 23. 14:33
Rákellenes világnap A Szabadművelődés Házában
 Február 27-én 13 órától a Rákellenes Világnap alkamából a Kézenfogva Onkológiai Klub programjai zajlanak A Szabadművelődés Házában, ahol többek között felvilágosító előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, valamint lesz életviteli és diétás tanácsadás is.előadást tart Holub Orsolya bőrgyógyász főorvos és Zsoldos Gábor pulmonológus.
Közélet  -  2017. 02. 23. 11:28 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
A Sóstón gyűrűztek madarat a Maroshegyi Óvoda Maci csoportos kisgyerekei
Csodálatos élményben lehetett része a Maroshegyi Óvoda Maci csoportos gyermekeinek: a Sóstó Természetvédelmi Területen, a Zöld tanyán madárgyűrűzésben vehettek részt és el is engedhették a meggyűrűzött madarakat. A Sóstóra tél végén jellemző madarak kerültek a hálóba, főképp Széncinege, Kék cinege, Barátcinege, Csuszka és Őszapó.
Közélet  -  2017. 02. 22. 18:50
A Virágos Magyarországért verseny tapasztalatait értékelték Feketehegyen
Az 1994-ben indult mozgalomba Fehérvár a kezdetektől bekapcsolódott, és számos jelentős díjat is nyert. 2016-ban az Év települése a térségben díjjal ismerték el azt a munkát, melyet hosszú évek óta tesz a város a közterületekért.
Közélet  -  2017. 02. 22. 14:23
Egyre kevesebb az influenzaszerű megbetegedés Fejér megyében
Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén csökkent. Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál influenzaszerű tünetekkel megjelent betegek között nőtt a fiatal felnőttek aránya. A kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.
Közélet  -  2017. 02. 22. 11:07
Megemlékezés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlé- sének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Ennek értelmében minden év február 25-én tartják a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját. Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata idén is megemlékezést tart ezen a napon 11 órakor az 56-osok terén.
Közélet  -  2017. 02. 22. 06:50
Kezdődik az ablakcsere a Városháza épületén
A Belvárosban járók néhány hete egy bedeszkázott ablakot láthatnak a Városháza épületén. Ez egy most kezdődő felújítás első lépése, amelynek keretében városunk egyik meghatározó műemléki épülete újul meg több ütemben, önkormányzati beruházás keretében. A földszinti ablakkeret szinte az egyetlen, épen maradt „kordokumentum”, ami mintaként szolgált, hogy az új nyílászárók rajzait elkészítsék.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Gazdasági hírek